Uppdaterad 21 juli 14:42

21 juli 07:19, Försvunnen person, Skövde

Polisen eftersöker en person som är försvunnen i området Karstorpasjön och han försvann under måndags kvällen.

Vid försvinnandet var den 70 åriga mannen iförd blå jacka, ljusa byxor och vit T-shirt.

Polisen har under kväll och natt sökt i området med hundpatruller, militärens mc ordonnanser och polishelikopter har varit behjälpliga

Under dagen utökas insatsen med militär och drönare i aktuellt fritidsområde. Polisen vädjar till allmänheten att undvika besök i aktuellt område om det inte är absolut nödvändigt.
Det är en upplysning till allmänheten att det kommer att finnas polispatruller och militär i området för eftersök så man inte undrar varför det är en sådan ökad aktivitet av blåljusenheter i aktuellt fritidsområde.


Polisiär Räddningsledare leder insatsen och man kommer att söka i området med båt i sjön, drönare och till fots.

Vill man lämna tips eller annan upplysning i ärendet kontakta polispatruller i området eller ring polisen på tfn 114 14

Uppdatering 11:35 Polisen kompletterar med bild på den försvunne mannen. Han heter Lennart Lindval och är född 1952 och det finns ingen misstanke om brott i ärendet.  Anhöriga har godkänt bild och namn i ärendet.

Uppdatering 14:27
Den eftersökte mannen är anträffad av sökinsatsen och han är vid god fysisk vigör. Polisen kommer att köra mannen till sjukhus för undersökning. Polisen vill tacka för alla inkomna tips från allmänheten. Tips som har varit avgörande för att mannen nu anträffades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.