Uppdaterad 21 juli 13:16

21 juli 11:50, Försvunnen person, Eksjö

Man i 80-årsåldern försvunnen.

11.45 Polisen har ännu inte hittat den man i 80-årsåldern som försvann under natten i Eksjö. Han sågs senast vid 03-tiden på Höglandssjukhuset i Eksjö där han hade fått vård. Han skulle ta en sjuktaxi hem till Vetlanda, men när taxin kom var mannen försvunnen. Polisen larmades vid 03.45. 

Polisen har sökt i och i anslutning till sjukhuset samt vid mannens hem, utan framgång.  

Klockan 10.10 beslutade polisen att inleda så kallad räddningstjänst. Det innebär att polisen får en större verktygslåda av möjliga insatser i sökarbetet.

Missing people har anslutit för att medverka i sökandet. Polishelikopter är på plats i Eksjö runt lunchtid. Polisen använder också UAS (drönare) i arbetet.

Polisen vill ha in fler tips från allmänheten. Den som har information bör ringa polisen på 114 14 eller om läget är akut 112.

Signalement: gipsad vänster arm, blodig jacka, bandage på näsan, keps, blå jeans. Mannen kan röra sig bra fysiskt, men har en sjukdomsbild som kan göra att han har svårt att orientera sig.

--------------------------------------

UPPDATERING 13.15:

13.15 Mannen är ännu inte anträffad. Polisen önskar att alla som bor i Eksjö går ut och kontrollerar sina trädgårdar och uthus, lekstugor, soprum etc. för att kontrollera om mannen kan befinna sig där.

Polisens helikopter har påbörjat sökning i Eksjö. Polisen har också fått in flera tips, som har följts upp, men är i behov av fler tips tills mannen har hittats.

Frågor från media hänvisas till ordinarie pressnummer: 010-56 92 366

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.