Sök på polisen.se

23 juli 10:02, Mord/dråp, försök, Jönköping

Uppdatering gällande händelsen på Västra Storgatan.

00.39 Polis larmades med anledning av en misshandel utomhus på Västra Storgatan i Jönköping. Flera polispatruller beordrades till platsen. Två personer anträffades med skador som tillfogats med ett tillhygge. Dessa två personer fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget.

Två personer i 20-årsåldern greps av polis och anhölls senare efter beslut av åklagare, brottsrubriceringen i nuläget är försök till mord.

Brottsplatsen spärrades av och en brottsplatsundersökning har utförts. Avspärrningarna är hävda. Just nu utförs initiala utredningsåtgärder och förundersökningen leds av åklagare.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser från området mellan midnatt och klockan 01.00. Den som har gjort iakttagelser eller har tips att lämna rörande ärendet ombeds ringa polisen på 114 14.

Mediakontakter hänvisas till Stefan Sundling, gruppchef grova brott Jönköping. Han nås via mejl: stefan.sundling@polisen.se

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.