25 juli 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Fyra personer har gripits, se notis nedan.

23.30 Polis larmades till en bostad i området Lagerlunda i Norrköping. En man hade allvarliga sårskador efter ett vass föremål. När polis kom dit fanns ytterligare tre personer i bostaden, samtliga tre greps. Det är två män och en kvinna, männen är i 40- och 45-årsåldern och kvinnan i 35-årsåldern. Den drabbade mannen är i 35-årsåldern och fördes till sjukhus med ambulans, tillsynes allvarligt skadad. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord och bostaden spärrades av för teknisk undersökning.

00.07 Polis larmades till ett bråk i bostad i Kisa. En man skulle ha misshandlat en närstående kvinna. Polisen kom till adressen och fattade beslut om att gripa mannen. Han är i 35-årsåldern. Kvinnan var inte i behov av ambulans, ej allvarligt skadad fysiskt.

04.06 Polis larmades till centrala Norrköping där en blodig man befann sig i en bostad. Polis åkte dit för att försöka ta reda på vad som hade hänt. Det visade sig att mannen verkade ha blivit skadad av någon annan med ett vasst föremål, samt att brottsplatsen var oklar. Den drabbade ville inte medverka till att få klarhet i händelsen. Polisen har trots allt jobbat vidare men har i nuläget ingen gripen eller någon säkrad brottsplats. Den drabbade är i 35-årsåldern och fördes till sjukhus med ambulans.

Utöver detta har polisen haft en hel del att göra med berusade personer, bråk, rattfylleri, trafikolycka med bil i mitträcket på E22, psykisk ohälsa, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.