25 juli 08:01, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 80 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

00.48 Det kom larm om en bilist som hade kört av vägen och voltat. Det var på riksväg 55 nära Lundaavfarten i Strängnäs. Polis kom dit. Det var två killar i 15-årsåldern som satt i bilen. Den av dem som körde blev misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning. Ingen av dem var i ambulansbehov. Polisen kontaktade vårdnadshavare. Bilen behövde bärgas.

01.00 Polis kontaktades av väktare om inbrott på ett företag vid lasarettet i Nyköping. Ett fönster var krossat och larmet hade gått cirka 20 minuter tidigare. Flera polispatruller åkte dit. En hundpatrull fick upp ett spår och en man i 45-årsåldern kunde gripas, misstänkt för stöld genom inbrott.

05.40 Polisen fick samtal om inbrott på en restaurang i Valla, Katrineholm. Ett vittne hade sett två personer springa från restaurangen och lämna i en svart bil. Larmet gick vid 05.30. Polisen sökte efter de misstänkta, men utan framgång. Polisen genomförde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart vad som kan ha stulits.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat ärenden med rattfylleri, psykisk ohälsa, larm om bråk som inte visat sig ha fått allvarliga konsekvenser, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.