26 juli 08:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 00:18, Boden

Polisen får samtal om bilburen ungdom som spelar hög musik på en parkering. En patrull åker till platsen och pratar med ungdomarna som lovar att sänka volymen.

Kl 01:10, Boden

Bilist stoppad för kontroll. Bilen har kör- och användningsförbud. En ordningsbot (böter) utfärdas.

Kl 01:26, Piteå

Polis kontaktas med anledning av bråk. Patrull åker till platsen. Förhör hålls och anmälan samt motanmälan gällande misshandel upprättas.

Kl 02:08, Luleå

Bilist stoppas för kontroll. Föraren misstänks för grov olovlig körning. Det finns även misstanke om drograttfylleri och han får följa med för provtagning och förhör. I bilen påträffas dessutom misstänkt narkotika som tas i beslag.

Anmälan upprättas.

Kl 03:27, Gällivare

Bilist kontrollerad av polis. Föraren misstänks för grov olovlig körning. 

Anmälan upprättas.

Kl 05:46, Kiruna

Man misstänks ha hotat en kvinna på en adress. Polispatrull åker till platsen och förhör hålls. Mannen misstänks för olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse. 

Mannen skjutsas därefter till en annan adress.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.