Sök på polisen.se

26 juli 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits, men 18 personer har omhändertagits på grund av berusning, narkotikapåverkan, etc.

00.18 Polis larmades till Skäggetorp, Linköping. Ett par vittnen hade sett två män slåss utomhus, utan tillhyggen. En av dem blev liggandes på marken och den andra sprang därifrån. Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Han är i 40-årsåldern. Polisen lyckades inte få tag i den misstänkta.

00.56 Det kom larm om en allvarlig trafikolycka på Nya Kalmarvägen söder om Linköping. Bilisten hade kört av vägen och hamnat i diket. Mannen som körde fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Han var i 30-årsåldern. Anhöriga är underrättade. Polisen kommer att utreda olyckan och har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning.

01.14 SOS larmade om en trafikolycka nära Ljurarondellen. Föraren hade krockat med en stolpe och fördes till sjukhus med ambulans. Det var en man i 40-årsåldern. Han blåste positivt vid polisens nykterhetskontroll och blev misstänkt för rattfylleri.

05.50 Det kom larm om en trafikolycka på Brokindsleden i Linköping. En bilist hade fått sladd och kört in i ett träd. Fyra personer var drabbade. Två passagerare fördes till sjukhus med ambulans, det var en man i 25-årsåldern och en kvinna i övre tonåren. Vägen var avstängd under räddningsarbetet och bilen behövde bärgas. Polisen kommer att utreda om brott låg bakom olyckan.

Polisen har haft mycket att göra denna lönehelg med många larm om bråk, misshandel, stölder, fylla, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.