26 juli 08:09, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Fem personer har gripits. Tio har omhändertagits på grund av fylleri, narkotikapåverkan, samt rattfylleri.

22.44 Det kom samtal om att narkotikapåverkade personer fanns på en adress i Jönköping. Polis åkte dit och vid en husrannsakan hittades bland annat narkotika. Tre personer greps, två män och en kvinna. En av männen är i 35-årsåldern, övriga i 40-årsåldern. Under natten fattade åklagare beslut om att alla tre ska anhållas. Ytterligare information kan inte lämnas i ärendet.

00.41 Polis larmades till Tranås. Det hade varit slagsmål och någon var blodig. Det var på Stadshusplan. En man i 20-årsåldern som misstänktes ha varit inblandad i misshandeln greps. Han är misstänkt för grov misshandel. Den drabbade fanns också kvar på platsen, han hade en tillsynes lindrig skada på en hand, han ska ha skadats med ett vasst tillhygge. Det är oklart för polisens presstjänst om han fördes till sjukhus.

02.25 Polis larmades till Anneberg, Nässjö. Det hade varit ett bråk i parken. En kvinna och en man hade blivit utsatta för misshandel, och båda fördes till sjukhus med ambulans, preliminärt lindrigt skadade. En misstänkt man fanns kvar och kunde gripas, misstänkt för misshandel, olaga hot, ofredande och vållande till kroppsskada. Alla tre är i 35-årsåldern.

Det har varit mycket att göra för polisen denna lönehelg med många larm om bråk och fylla.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.