Uppdaterad 29 juli 13:45

29 juli 00:39, Fjällräddning, Kiruna

Fjällräddning Kebnekaise. En man uppe i toppstugan är medtagen då han är starkt nedkyld. Ambulanshelikopter och fjällräddare är på väg.

Fjällräddning Kebnekaise

En man som tillsammans med ett sällskap varit uppe på toppen är nu fast uppe i gamla toppstugan. Han är medtagen och starkt nedkyld. Mannen får hjälp på platsen av personerna från sitt sällskap, men SOS bedömer att mannen är i behov av läkarvård. Ambulanshelikopter och fjällräddare är på väg till platsen. Att det är dimmigt och dåligt väder försvårar räddningsarbetet väsentligt.

Uppdatering: 00:39
Då det inte är något bra flygväder kommer fjällräddare och ambulanshelikopter forsätta räddningen under morgontimmarna. En vårdbedömning är gjord och mannen svävar inte i livsfara.

Uppdatering: 12:13 (av kommunikatör Marie Andersson)

Fjällräddare har med hjälp av polishelikopter tagit sig till platsen. 

Uppdatering: 13:41

Mannen och sällskapet som befann sig på platsen har fått hjälp att ta sig från toppen. De uppges vara medtagna, behöver äta och vila.

Insatsen avlutas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.