Sök på polisen.se

29 juli 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

21.34 Våld mot tjänsteman m.m., Halmstad
På väg till ett larm i Halmstad möter en polispatrull en bil som försöker åka ifrån dem. Den aktuella bilen ska strax innan ha lämnat den adress polisen var på väg till. Patrullen följer efter bilen och vid Växjövägen stoppas den. Fordonen kolliderar i samband med stoppet och en polisman skadas lindrigt. Tre personer springer från platsen och då en hotfull situation uppstår avlossar en polis varningsskott. Två män grips misstänkta för försök till grovt våld mot tjänsteman.

00.36 Rån m.m. Kungsbacka
På en parkeringsplats vid Mor Selmas väg uppmärksammas en okänd man i en mopedbil som inte är hans och polis kallas till platsen. Mannen som är i 30-årsåldern misstänks för att tidigare under kvällen ha rånat två killar på en annan moped och grips misstänkt för grovt rån, stöld samt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mopedbilen som tas i beslag. Mannen som är påverkad kommer att förhöras under förmiddagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.