29 juli 07:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 78 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har omhändertagits på grund av berusning.

22.23 Polis larmades med anledning av ett misstänt inbrott på en skola i Navestad, Norrköping. Inringare hade hört inbrottslarm och sett några ungdomar i anslutning till lokalerna. När polis kom fram fanns inga misstänkta personer kvar på platsen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse samt olaga intrång.

23.56 Polisen larmades till området Ryd, Linköping. En kvinna hade blivit bestulen på sin moped av två för henne okända personer. En av gärningspersonerna hade kört emot kvinnan med cykel, prejat henne så att hon kört omkull, stulit hennes moped och därefter kört från platsen tillsammans med den andre. Polis åkte till platsen och andra platser i området för att söka efter mopeden samt de misstänkta dock utan resultat. Polisen har upprättat en anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel samt misshandel.

00.21 Polis larmades med anledning av ett inbrott på en idrottsanläggning i Finspång. Två obehöriga personer hade, genom kameralarm, setts befinna sig i lokalerna. Polis har varit på platsen och en anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Det är oklart vad som har stulits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.