29 juli 07:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 40 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.03 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på Ärlavägen, Eskilstuna. Två personbilar hade kolliderat. En person, en man i 35-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget. Polisen har skrivit en anmälan om trafikolyckan men det finns ingen misstanke om brott.

23.37 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett varuhus i området Folkesta, Eskilstuna. Någon eller några personer hade klippt upp staketet och tagit sig in på varuhusets område och där brutit upp en dörr in till butiken. När polis kom till platsen fanns inga misstänkta gärningspersoner kvar. Platsen har spärrats av i väntan på att polisens tekniker ska göra en brottsplatsundersökning, detta kommer att ske under onsdagen. En anmälan om stöld genom inbrott har skrivits. Verktyg till ett okänt värde har stulits från butiken.

01.00 Polis skulle stoppa en mc-förare som körde vårdslöst och utan hjälm i Mariefred, Strängnäs. Mc-föraren körde från polisen och in i ett bostadsområde där han lämnade motorcykeln och sprang iväg. Polisen misstänker att motorcykeln var stulen och utreder händelsen som tillgrepp av fortskaffningsmedel. Polisen har tagit motorcykeln i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.