Uppdaterad 30 juli 15:17

29 juli 21:39, Rån, Södertälje

Polisen fick samtal om ett pågående mopedrån i Brunnsängs centrum.

Under samtalet får polisen veta att gärningspersonen kör i väg på mopeden i riktning mot Birkavägen. Polisen får syn och stopp på både mopeden och föraren. Han greps misstänkt för grovt rån.

Föraren får svårt att andas och polisen påbörjar hjärt- och lungräddning samt ser till att en ambulans kommer till platsen. Han förs till sjukhus med ambulans.

Polisen har i nuläget inte fått kontakt med brottsoffret som blev från tvingad mopeden samt misshandlad med slag och sparkar.

Uppdatering den 30 juli klockan 09:07
I det utredningsarbetet som har gjorts under natten har det kommit fram att gärningsmannen inte rånade brottsoffret på mopeden. Gärningsmannen har kommit och lämnat platsen på mopeden. Det brottsoffer som blev misshandlad med slag och sparkar är ännu inte lokaliserad. 

Polisen hade ett kort förföljande på mopeden och gärningsmannen stannade självmant. Vid ingripandet uppmärksammade polisen att gärningsmannen slutade att andas. Hjärt- och lungräddning påbörjades och ambulanssjukvårdare kom till platsen. Gärningsmannen, en man i 35-årsåldern, avled på sjukhus och anhöriga är underättade.

Polisen har upprättat och överlämnat en anmälan angående händelsen till Avdelningen för särskilda utredningar (SU) som är en fristående och oberoende avdelning inom Polismyndigheten. Utredningarna leds alltid av en åklagare vid särskilda åklagarkammaren. 

Rättelse den 30 juli klockan 10:28
Samtalet om ett pågående mopedrån kom in till polisens ledningscentral via SOS Alarm klockan 20:39 och inte klockan 21:39 som det står angivet i händelsenotisen.

Uppdatering den 30 juli klockan 15:15
Under dagen har polisen fått kontakt med brottsoffret som blev misshandlad. Han hörde själv av sig till polisen och berättade att det var han som polisen sökte efter. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.