03 juli 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

23.17 Göteborg, personrån
En 14-årig kille ringer till polisen och uppger att han 20 minuter tidigare blivit rånad av två okända maskerade killar. De hade slagit ner honom till marken och tagit hans jacka samt nycklar. Han var ej i behov av sjukhusvård. Lite oklart var rånet inträffade.

23.33 Alingsås, moprdförsök
En man ringer från sin lägenhet vid Östlyckan och uppger att han knivhuggit en manlig bekant i lägenheten. Polis kommer till platsen och påbörjar HLR på den skadade och efter fem minuter tar ambulanspersonal över. Den skadade mannen körs till sjukhus och läget är kritiskt enligt sjukvården. mannen som ringde in greps i lägenheten. Motivet är i nuläget okänt.

01.24 Munkedal, drograttfylleri
Vid Järnvägsgatan i Dingle stoppas två personer i en bil för kontroll efter ett kort förföljande. Föraren saknar körkort och är misstänkt narkotikapåverkad.

02.59 Göteborg, stöld
Vid Kabyssgatan griper polisen en man i 40-årsåldern på bar gärning när han sitter i en bil han strax innan krossat rutan på och tagit sig in i bilen. Han misstänks för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt inbrottsstöld.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.