Uppdaterad 03 juli 19:54

03 juli 12:04, Trafikolycka, personskada, Vårgårda

På E20 vid Ribbingsberg inträffar två olyckor på samma plats.

Först är det en lastbilschaufför som kör av vägen i norrgående riktning och hamnar i diket. Chauffören klagar på nacksmärtor. Strax efter är det två bilister som kolliderar i södergående riktning. Det uppges från platsen att det ska vara två personer som är skadade, oklart hur allvarlig. E20 stängs av i båda riktningar och det har inte kommit någon prognos för hur länge vägen är avstängd. Inga uppgifter i nuläget om att någon person är avförd från platsen.

15.45 Två personer är förda med ambulans till sjukhus. En av dem uppgav smärtor i nacken. Arbete pågår fortsatt på platsen. Tre bärningsfordon kommer att bärgas lastbilen och dess släp, vars tankar dessförinnan ska tömmas. Trafiken släpps på växelvis, vilket skapat kilometer långa köer i båda riktningar på E20.

19.52 Lastbilen och släpet är bärgat, men vid klockan 18 fanns fortfarande gods kvar på vägen.  Polis upprättar anmälningar gällande vårdslöshet i trafik och ej anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.