03 juli 21:47, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Gordmorgon! Under dagen tjänstgör Anna Göransson.

20.23 Stöld/inbrott, Ekås, Borås. Polis skickas till platsen med anledning av pågående inbrott i ett bostadshus. Anmälare, som är hemma i huset, uppger att flera maskerade personer tagit sig in i källaren. Anmälare hör hur dessa söker igenom bostadens nedervåning. När polis kommer till platsen springer de misstänkta från platsen, men två av dem, pojkar i 16-års åldern, kan gripas. De släpps sedermera av åklagare.

00.17 Misshandel, Vilan, Skara. Polis skickas till platsen efter samtal om bråk på ett hotell. En person uppges blöda i ansiktet. På plats kan polis gripa en misstänkt man för grov misshandel. Den gripne blir även målsägande i en motanmälan gällande misshandel.

02.45 Grov skadegörelse, Topasgatan, Göteborg. Polis och räddningstjänst larmas till platsen, där flera bilar brinner i ett parkeringsgarage. Räddningstjänst inleder släckningsarbetet, som fortsatt pågår. Polis upprättar anmälan gällande grov skadegörelse, och enligt initial bedömning har fyra bilar brunnit, och 43 är kraftigt sotskadade. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

03.01 Försök till mord, Tureborg, Uddevalla. Polis skickas till platsen där en anmälare uppger att det skjutits in genom ett fönster till en lägenhet. De boende är hemma i lägenheten när det sker, men ingen får några fysiska skador. Polis kan på platsen konstatera ett hål i en ruta, och platsen spärras av i väntan på kriminalteknisk undersökning. Polis har hållit förhör, och en anmälan gällande försök till mord upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelsen.

06.00 Trafikolycka, Sjövik, Lerum. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen, där en bil kört in en busskur. Föraren, en man, förs med ambulans till sjukhus.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.