31 juli 17:27, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan - En sammanfattning om vad som hänt i Knivsta sista två veckorna samt annan samhällsinformation

Sammanfattning fredag 17/7 – torsdag 30/7

Det har under de senaste två veckorna varit mycket polisär aktivitet i Knivsta i trygghetskapande syfte samt mycket fokus på trafik.

Från fredag 17/7 till torsdag kväll 30/7 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 116 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Här är allt inkluderat som till exempel pågående brott som rings in till ledningscentralen, polisens egeninitierade ärenden som att genomföra en teknisk undersökning efter ett inbrott eller rapportera någon för trafikbrott. Av detta totala antal ärende så var 35 stycken kopplade till trafik.

Gällande fasta trafikkontroller där man står och vinkar in fordon så har man haft detta på bl.a. Björkkällevägen som många tipsar om att det körs fort på. Här står vi ganska ofta och mäter hastigheten med anledning av att boende hör av sig till polisen och tipsar om höga hastigheter då dem är rädda att framförallt barn ska bli påkörda. Polisen har även haft kontroller på Ängbyvägen, Gredelbyvägen och på olika platser vid kommunens Landsvägar senaste veckan.

Anmäla brott via polisens hemsida eller tel. 114 14.

I veckan har man kunnat läsa i media om att polisen vill minska antalet spontanbesök på polisstationerna och att man i första hand ska anmäla brott via nätet och i andra hand via telefon. Sen om man verkligen behöver komma till polisstationen så ska man i framtiden boka en tid. Polisens e-tjänster är under utveckling men redan nu kan man anmäla flertalet brott via polisen.se och/eller via telefonnummer 114 14 (obs, inget riktnummer). Online så klickar du på ”anmäla brott eller förlust” uppe till vänster på startsidan av polisens hemsida (direktlänk finns längre ner på denna sida, efter artikeln).

Större fest med motorburen ungdom

Det finns flertalet ungdomar i kommunen som kör diverse motorfordon och som sköter sig exemplariskt. Tyvärr är det några som inte har samma respekt för sin omgivning. I industriområdet Ar var det en större ungdomsfest både den 18/7 och fredagkväll den 24/7 med flertalet fordon inblandade. Vid det senare tillfället var över 100 personer på plats från olika delar av länet med nedskräpning och stök som följd samt en bil som voltat och sats i brand. När polis kom dit så lämnade flertalet personer platsen.

Gällande problematiken i Ar och även vid skolorna i Alsike så besöker polisen dessa platser frekvent då de finns med i vår lokala lägesbild. Det gör även Nattvandrarna. Nattvandrarna gör ett fantastiskt jobb för ökad vuxennärvaro i Knivsta. Man ska komma ihåg att dem dessutom gör det på ideell basis.

Utdrag av händelser

21/7 – Inbrott, Gränsgatan. Polis har genomför en teknisk undersökning på platsen för att säkra spår.
Var uppmärksam på avvikelser i ert område och ring 112 vid misstanke om pågående brott. För en anmälan eller tips vid en icke-akut situation ring 114 14 eller gå in på polisens hemsida polisen.se och anmäl/tipsa.

22/7 – Ofredande/skadegörelse, Alsike. Samtal till polisen om att ungdomar smäller raketer mot en byggnad samt mopeder som kör igenom en damm.

29/7 – Stöld, Knivsta. Verktyg och hydraulslangar kopplat till skogsavverkning blir stulet.

Anmäla brott eller tipsa polisen, ring: 114 14 eller via internet på
polisen.se - klicka på ”anmäla brott eller förlust” uppe till vänster på sidan för anmälan alt. ”jag har sett eller hört nåt” till höger för tips.
Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.