Uppdaterad 01 augusti 07:21

31 juli 20:12, Räddningsinsats, Sotenäs

Räddningstjänst och ambulans larmas till Ramsvik Camping där det har skett en scooterolycka i vattnet.

Skadeläget är oklart.

Ambulans helikoptern är också på väg fram till platsen. Enligt obekräftade uppgifter ska en person ha tagits upp ur vattnet och räddningsinsatsen pågår.

Uppdatering kl 21:15. Passageraren på vattenskotern en man i 50 års åldern är förd med ambulans till NÄL och är allvarligt skadad. Föraren är kvar på platsen och hörs av polis och han har blåst negativt. Polisen hör vittnen på plats. Oklart hur olyckan har gått till.

Uppdatering kl 21:30

Rättelse. En vattenskoter med en man och en kvinna på kolliderar med en mindre fritidsbåt. Vattenskoterföraren en man i 50 års åldern och en annan person i familjen hamnar i vattnet. Fiskas upp av båten som dom kolliderar med och transporteras till land. HLR påbörjas på plats.

Ambulans på plats genomför fortlöpande HLR på mannen men hans liv gick inte att rädda. Läkaren på ambulansen dödförklarar mannen på plats och anhöriga var närvarande. Det är en mindre fritidsbåt som skoterna har kolliderat med och föraren till båten blåser negativt i sållningsinstrument. Den avlidna förs med ambulans till NÄL och anhöriga följer med.  

Polis på plats genomför vittnesförhör för att klargöra händelseförloppet.

Uppdatering 20200801 kl 07:15.

Under natten har polispatrullen avrapporterat händelse enligt följande; Anmälan skrivs rörande Vållande till annans död samt vårdslöshet i sjötrafik. Det finns i skrivande stund ingen misstänkt person i händelsen utan den efterföljande utredningen får klargöra ansvarsdelen . Vattenskotern och fritidsbåten är tagna i beslag för teknisk undersökning.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.