Uppdaterad 04 juli 06:09

04 juli 01:14, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser.

22:09 Misshandel, First Camp Umeå
Samtal inkom gällande pågående misshandel på First Camp i Umeå. Patruller skickades till platsen, när de kom dit greps en man i 45-50-årsåldern för misshandel mot en kvinna i 50-årsåldern. Ytterligare en person i 35-årsåldern var omhändertagen enligt LOB, då han var kraftigt berusad utåtagerande och inte kunde ta hand om sig själv. De bägge männen fördes till polisstationen i Umeå för vidare utredningsarbete. Målsägande skjutsades hem. Det är oklart vilken relation de inblandade har till varandra.

22:31 Rattfylleri, Norsjö
Flertalet samtal inkom till polisen gällande en man i 25-årsåldern som körde rattonykter i Norsjö. Patrull skickades och de kunde lokalisera mannen som togs med till sjukhuset i Skellefteå för provtagning. Efter provtagning fördes mannen till polisstationen för förhör och vidare utredningsarbete. Mannen är frigiven efter provtagning och förhör.

00:13 Narkotikabrott O´Learys, Skellfteå
En man i 20-årsåldern omhändertogs av ordningsvakter på O´Learys i Skellefteå då de misstänkte att mannen var narkotikapåverkad. Patrull skickades till platsen som förde mannen till polisstationen för provtagning. Mannen var så pass påverkad att han lades in för tillnyktring innan förhör kan hållas.

00:28 Björnunge, riksväg 95 i höjd med Klintforsliden
En björnunge uppehåller sig vid riksväg 95 i höjd med Klintforsliden. Björnungen upplevs mycket stressad och har vid ett tillfälle fastnat i viltstängslet, samt gjort utfall mot bilar. Polisen uppmanar förbipasserande att inte närma sig björnungen då det är oklart ifall björnmamman befinner sig i närheten. Rovdjursekipage är på väg till platsen för att driva björnungen ut i skogen. Uppdatering 04:50: Rovdjurekipaget har varit på plats. De hittade ingen björnunge, dock kunde de se att flertalet grindar i viltstängslet var öppna. Enligt rovdjursekipaget är det troligt att passerande bilister öppnat grindarna och björnungen har sprungit ut i skogen. Grindarna är nu stängda så den inte tar sig ut på vägen igen, och förhoppningsvis hittar björnungen sin mamma.

00:53 Skadegörelse Morön, Skellefteå
Patrull skickades efter flertalet samtal till Morön, då en man slagit sönder en glasruta och tagit sig in i en hyresfastighet. Mannen som upplevdes förvirrad , aggressiv och kraftigt berusad omhändertogs av patrullen enligt LOB. Patrullen konstaterade att mannen inte var i behov av ambulans och väktarbolag kallades till platsen för att åtgärda fönsterrutan. Mannen är misstänkt för skadegörelse och är förd till polisstationen för tillnyktring.

01:18 Rattfylleri, Universitetsområdet i Umeå
Mc-patrull kontrollerade en mopedförare i 30-årsåldern. Vid kontrollen uppstod misstanke om rattonykterhet och en patrull kallades till platsen. Mannen togs med till polisstationen för provtagning och förhör. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri alternativt rattfylleri. Mannen är frigiven. 

Crusing Lycksele
Under kvällen och natten har det varit cruising Lycksele. Polisen har haft närvaro med patruller från Lycksele och Umeå. Uppsakttningsvis har det varit cirka 300 personer närvarande. Det har varit en del fylleri, men på det stora hela har kvällen och natten flutit på utan större händelser.

02:18 Narkotikabrott, Max Skellefteå
Personal på Max ringde polisen gällande en man som var drogpåverkad inne i restaurangen. Patrullen på plats kunde omhänderta mannen som nu är misstänkt för narkotikabrott eget bruk och innehav. Mannen togs med till polisstationen för provtagning och förhör. Den misstänkta narkotikan togs i beslag och mannen är frigiven.

04:56 Stöld genom inbrott, OKQ8 Haga Umeå
Polispatruller och väktare larmades till OKQ8 på Haga i Umeå efter att inbrottslarm inkommit. När patrullerna kom till platsen kunde de konstatera att en ruta till butiken var krossad och okänd eller okända gärningsmän har varit inne i butiken. Patrullerna på platsen har sökt igenom lokalen och gjort brottsplatsundersökning, vissa spår är säkrade. Patruller har sökt i närområdet, men ingen person är frihetsberövad. Anmälan är upprättad gällande stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart vad som blivit tillgripet. Polisen är intresserade av eventuella iaktagelser kring händelsen via 11414. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.