Uppdaterad 04 juli 08:25

04 juli 07:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 69 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits för brott. Sju personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger.

01:11 Polis och räddningstjänst larmades till Ektorpsgatan i Norrköping med anledning av brand i en parkerad bil. Räddningstjänsten kunde släcka branden. Då det inte finns någon naturlig brandorsak misstänker polisen att branden var anlagd. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. En bil som stod parkerad bredvid den brinnande bilen har fått skador. Ägarna till båda bilarna har kontaktats. Det finns ingen misstänkt.

-

04:15 Polis och räddningstjänst larmades till ett café på Sankt Persgatan i Norrköping med anledning av en brand. Någon hade krossat en ruta och kastat in något som har gjort att det började brinna. Branden släcktes av räddningstjänst. Då det bedömdes att branden hade kunnat sprida sig om inte räddningstjänsten var snabbt på plats rubriceras händelsen som försök till mordbrand. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och säkrat vissa spår. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.