04 juli 07:51, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 52 ärenden som rör Jönköpings län. Igår kväll greps en man för rån, se nedan. Sedan dygnsskiftet har ingen person gripits. 11 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

21:46 Vittnen kontaktade polisen gällande ett bråk i Stadsparken i Nässjö. En man sågs råna en annan man på hans plånbok och vittnen följde efter gärningspersonen tills polis kom fram. Den misstänkta gärningspersonen, en man i 20-årsåldern, greps misstänkt för rån och en anmälan upprättades. Den drabbade, en man i 45-årsåldern, har inte fått några allvarliga skador.

-

00:16 Polisen kontaktades av en bilist som hade sett en bil som körde vingligt på Mjölbyvägen i Tranås. Polisen stannade bilen och föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkoholpåverkan. Föraren, en man i 20-årsåldern, fick följa med till polisstationen för provtagning. Provet visade att han hade en promillehalt på 0.44. Han misstänks för rattfylleri och olovlig körning då han saknade körkort.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.