Uppdaterad 04 juli 15:39

04 juli 12:01, Farligt föremål, misstänkt, Alingsås

Misstänkt farligt föremål.

Polispatrull gör ett fynd av ett paket med vitt pulver i Nolhagaparken. Detta tros vara misstänkt narkotika, och paketet tas med till polisstationen i Alingsås för avrapportering. Vi närmare undersökning av pulvret uppstår en misstanke om att det skulle kunna vara någon form av explosivt material. En gata utanför Polishuset spärras initialt av, men denna är nu hävd. Nationella bombskyddet är vidtalat, och på väg till platsen för närmare analys av innehållet. Det hanteras i nuläget som brott mot brandfarliga och explosiva ämnen. Verksamheten pågår som vanligt i Polishuset i Alingsås.

15.16 Arbetet pågår fortsatt på polisen i Alingsås med att undersöka ämnet.

15.36 Nationella bombskyddets arbete på polisstationen är klart. Det är fortsatt okänt vad pulvret består av. Pulvret är omhändertaget av bombskyddet, och kommer att skickas på vidare analys.

Det finns ingen ytterligare information att lämna om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.