Uppdaterad 05 juli 07:47

05 juli 02:30, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Ett urval av kvällen och nattens händelser.

15:09 Misshandel, Innerstaden, Luleå
En fest hade urartat och tre personer var berusade och hade slagits. En person blev ordentligt skadad och två personer lätt skadade. En ambulans och en polispatrull åkte till platsen. En person fick åka med ambulansen och en polisanmälan gällande misshandel upprättades.

16:17 Rattfylleri, centrum, Kalix
En polispatrull stoppade en personbil. Föraren misstänktes för drograttfylleri och fick följa med polisen för provtagning.

16:30 Trafikolycka, Boviken, Älvsbyn
En trafikolycka hade inträffat mellan Norrfjärden och Piteå. En personbil hade kört in i mitträcket och därefter kört på en annan bil bakifrån. Inga personskador. En bärgare kom till platsen för att transportera bort den skadade bilen och trafiken fick stoppas i norrgående körfält i ungefär en timme. En polisanmälan upprättades gällande trafikolyckan.

17:29 Inbrott, centrum, Kalix
En man hade gjort inbrott i anmälarens garage och bil. Anmälaren som såg detta skrämde iväg inbrottstjuven som lämnade till fots. En polispatrull letade efter mannen utan resultat. En polisanmälan upprättades gällande grov stöld.

19:00 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

21:00 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

23:16 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en mindre ort i kommunen med anledning av en misshandel. En man ska ha blivit misshandlad av två andra män som därefter lämnat platsen. Senare under natten grips de båda männen på en annan adress misstänkta för misshandel och grovt olaga hot. De inblandade är i 25-40-årsåldern. 

00:30 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

01:50 Rattfylleri, Älvsbyn
Samtal inkommer till SOS Alarm om en bilist som kört in i broräcket på riksväg 94/Norrabyvägen i Boden. Inga personskador. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

04:29 Misshandel, Kiruna
Polis beordras till centrala Kiruna där en kvinna misshandlats av en för henne okänd man. Gärningsmannen ska därefter ha lämnat platsen. Polis har sökt i närområdet utan att hitta den misstänkte. Förhör hålls och anmälan gällande misshandel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.