05 juli 07:10, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

16.42 Brand, Skagersvik, Gullspång. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Skagersvik efter larm om villabrand. Räddningstjänst släcker branden. Polis håller förhör och upprättar en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet.

19.07 Brott mot vapenlagen, Norrby, Borås. Polis skickas till platsen efter samtal om bråk på platsen, och att skott avlossats. Polis kontrollerar personer på platsen, men ingen misstänkt anträffas. Platsen spärras av, och en förundersökning gällande grovt vapenbrott inleds. Händelsen har inte medfört några personskador.

19.58 Skottlossning, försök till mord, Hässleholmen, Borås. Polis skickas till Hässletorget, där inringare hört smällar som av skottlossning. När polis kommer fram till platsen spärras torget av för en kriminalteknisk undersökning. Samtidigt inkommer uppgifter om att den skjutits mot en restaurang på torget, och polis kan konstatera att det finns ett skotthål i rutan till restaurangen. Ingen person  har befunnit sig i den vid tillfället, och händelsen har inte medfört några personskador. Även restaurangen spärras av i väntan på kriminalteknisk undersökning. Ingen person är frihetsberövad, och en förundersökning gällande försök till mord är inledd.

18.47 Försök till grov misshandel, Hisingen,  Göteborg. Polispatrull ska stanna en personbil för kontroll där föraren, en man, inte stannar på polisens stoppsignal och ett förföljande inleds. Vid Åbogårdsgatan kör föraren mot en polis, som befinner sig utanför polisbilen, och polisen skjuter då verkanseld mot fordonet. Föraren kan säkras i samband med händelsen, och han grips. Han är under natten anhållen av åklagare misstänkt för försök till grov misshandel samt grovt rattfylleri.

01.05 Brand, Backagårdsgatan, Kinna. Polis och räddningstjänst skickas till platsen, där en bil brinner. På plats framkommer att det är två bilar som brinner, vars rutor är krossade. Ytterligare två fordon har krossade rutor. Polis upprättar anmälningar gällande skadegörelse genom brand samt skadegörelse. Klockan 03.18 inkommer nytt samtal om brinnande fordon, på Snickaregatan. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas. Det finns ingen misstänkt för händelserna.

01.58 Grov misshandel, Fjällveronikan, Göteborg. Polis skickas till platsen där ungdomar enligt uppgift ska skjuta med grön laser. En person har kommit körandes på vägen, och fått den gröna lasern i ögonen. Polis möter upp föraren, en kvinna, och en anmälan gällande grov misshandel upprättas. Det finns ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.