Uppdaterad 06 juli 07:15

06 juli 00:28, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händlerser.

21:28 Drograttfylleri Älvsbacka Skellefteå

Efter ett trafikstopp är en man i 40 års åldern misstänkt för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Mannen fördes till sjukhuset i Skellefteå för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs mannen. Bilen togs i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet och upprepade förseelser.

01.14 Stöld genom inbrott, alternativt försök till stöld. Mariehem Umeå

Två män i 45 och 30 års åldern kunde gripas vid en byggarbetsplats på Mariehem. När patrullerna kom till platsen sprang ena gärningsmannen men kunde gripas kort därefter. Den andra gärningsmannen kunde en gripas på själva arbetsplatsen. Patrullerna har säkrat spår på platsen, brottsverktyg samt gärningsmännens bil har tagits i beslag. Utredningsarbete pågår.

02:19 Brand i byggnad, Tvärålund

Patrull har larmats till Tvärålund gällande en brand i byggnad. De initiala uppgiterna är att det ska vara en ladugårdsbyggnad som brinner. Byggnaden är en maskinhall så det finns inga uppgifter på att det finns djur i byggnaden. Enligt SOS finns det ingen risk att det kan sprida sig till andra byggnader eller att utrymning i närområde behövs.

Uppdatering 07:15: En anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.