Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 juli 10:11

06 juli 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Hans Lippens.

20.40 Alingsås, grov misshandel
Polis larmas till järnvägsstationen med anledning av ett större bråk mellan två olika konstellationer. Flera ska blivit misshandlade och några ska blivit påkörda av bilar.
Sammanlagt är det tre personer som körs till sjukhus för vård varav två allvarligt skadade efter att blivit påkörda av en bil, dock ej livshotande. Den tredje körs också till sjukhus för vård. Två bilar är tagna i beslag för teknisk undersökning.

I skrivande stund är det tre gripna och fler kommer att delges misstanke efter hand som förhör hålles med de inblandade. De båda konstellationerna är kända av polisen sedan tidigare.

Polisen kommer att befinna sig i Alingsås under dagen med uniformerad personal för trygghetsskapande närvaro.  

Uppdatering: 2020-07-06 kl. 09:50

Under natten har sex personer anhållits och delgivits misstanke om grov misshandel med anledning av söndagskvällens händelse.

Två personer som blev skadade i samband med att de blev påkörda av en bil är förda till sjukhus.

Det kan inte uteslutas att fler personer kan komma att frihetsberövas i utredningen. 

Händelsen igår kan kopplas mot en konfrontation som inträffade på midsommarhelgen i Alingsås mellan de båda grupperingarna. 

Under dagen kommer utredningen fokusera på att få en så klar bild över det som inträffade igår, bl.a. genom ett antal vittnen kommer höras.

Det kommer också genomföras trygghetsskapande åtgärder med uniformerad personal under dagen/ kvällen. 

Förundersökningen leds av åklagarkammaren i Borås, Mattias Sjösten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.