06 juli 10:04, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan Östhammar.

Det har börjat komma in klagomål på störande körning med vattenskotrar.Att tänka på är att när du kör vattenskoter så måste du visa hänsyn så att ingen skada eller olägenhet uppstår på miljö eller andra människor. Du som kör är ansvarig (befälhavare) och måste se till att följa de bestämmelser kring nykterhet, fartöverträdelser, väjningsregler och uppträdande som gäller till sjöss. Gäller såväl vattenskotrar som båtar.

Lite av senaste veckans anmälningar
Alunda: Anmälan om smitning från trafikolycka, en bilförare har trängt sig in framför målsägandens bil på en tvåfilig väg som på platsen övergick till enfilig på ett sådant sätt att den omkörda bilen fick skador och var nära att köra in i räcket på högersida. Den påkörda bilen stannade vid första tillfälle medan den andra körde vidare.
Gimo: Okänd person har använt sig av målsägandens telefonnummer och skickat sms och ringt samtal, anmälan om olovlig identitetsanvändning.
Anmälan om stöld och skadegörelse där en okänd person tillgripit en framlykta från en bil och orsakat skador på bilen.
Målsägande satt på bussen och sov då okänd gärningsman tar de hörlurar han hade på sig. Polis möter upp bussen men gärningsmannen hade då hunnit kliva av. Anmälan om stöld upprättad.
Öregrund: Polispatrull träffar två ynglingar som båda visade tecken på narkotikapåverkan. Båda kom att misstänkas för ringa narkotikabrott och fick lämna urinprov.
Anmälan om tillgrepp av en låst cykel.
Österbybruk: Anmälan om osant intygande där en gärningsman vid köp av en bil, undertecknat med felaktiga identitetsuppgifter samt inte skickat in ägarbytespappren som överenskommits.
Östhammar: Bedrägeri där oseriösa hantverkare vilselett målsäganden att skriva på två avtal om arbeten de skall utföra. Gärningsmännen återkom senare och greps av polis.
Trafikolycka där en personbil vänt på vägen in på en bussficka och sedan börjat en vänstersväng in på en mindre väg, då en husbil kommer bakifrån och kör in i personbilen. Anmälan om beteendebrott i trafiken, ej iakttagit väjningsplikt vid infart på huvudled.
Polispatrull beordrades till adress där en aggressiv person befann sig. Personen visade tecken på såväl alkohol som narkotikapåverkan. Anmälan om ringa narkotikabrott, eget brukande.
Skadegörelse på motorfordon där ett vittne sett hur ett gäng hoppat och slagit på en bil. Vittnet tog registreringsnumret på den bil gärningsmännen kom i. Anmälan upprättat.
Anmälan om parkeringsskada, okänt fordon har skadat målsägandens bil.
Anmälan om vårdslöshet i trafik, förare av en personbil har somnat vid ratten och kört ned i diket och kört om och på framförvarande bil. Varken person eller fordon har blivit skadade.
Viltolyckor: 7 viltolyckor vara 6 med rådjur och en med älg.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.