Uppdaterad 06 juli 13:28

06 juli 11:26, Rån, Vingåker

Bil stals och krockades efter rån i bostad.

09:11 Polisen larmades till en bostad på Hansjögatan i Vingåker. En man ska ha knackat på dörren och blev insläppt av de boende. I bostaden ska mannen ha hotat boende med ett tillhygge och tilltvingat sig en bilnyckel. Mannen tog de boendes bil och körde från platsen. Ingen kom till fysisk skada.

09:14 Polis fick larm om en trafikolycka bara några hundra meter från aktuell bostad. Bilen som stals hade körts in i en brevlåda och sedan ner i diket. En man sågs springa från platsen i riktning mot Annedalsgatan. Polis med hund började söka efter gärningspersonen.

11:15 Polisen fortsätter söka efter gärningspersonen. Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett någon person i området som betett sig på ett sätt som sticker ut.

En anmälan om rån är upprättad. Förhör har hållits med vittnen och målsägande och dörrknackning har genomförts i området. En teknisk undersökning har gjorts i bilen och den kunde sedan lämnas tillbaka till ägaren.

UPPDATERING klockan 13:20: 

Rättelse: Gärningsmannen ska inte ha blivit insläppt i bostaden utan trängde sig in när boende öppnade dörren. En av de boende fick en mindre skada och ont i ett ben i samband med rånet.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.