Sök på polisen.se

07 juli 00:04, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser i länet

00:04 - Lugn start på natten i länet

00:39 - Stöld. Framnäs, Härnösand

Polis får samtal om några personer som rör sig i området och som misstänks stjäla. Polis söker i området utan att lyckas träffa på några personer. Polis genomför utredningsåtgärder och skriver anmälan gällande stöld.

01:27 - Brand i bil. Västermalm, Sundsvall

Polis och räddningstjänst åker till en bil som brinner för fullt. Inga misstänkta personer hittas på platsen och det är i nuläget oklart hur bilen börjat brinna. Polis kommer undersöka platsen och bilen.

02:19 - Grov stöld. Centrala Örnsköldsvik

Boende på en adress vaknar och upptäcker en främmande man i deras bostad. Mannen har då enligt uppgift olovligen tagit sig in i bostaden och där rotat runt. Efter föredömligt agerande av de boende kunde mannen kort därefter gripas av polis. En av de boende kontaktade polisen och en annan kunde följa efter mannen.

Den gripne mannen som är i 35-årsåldern fördes till polisstationen där utredningsåtgärder såsom förhör och åklagarkontakt genomförs.

03:14 - Narkotikabrott. Inre Hamnen, Sundsvall

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att en passagerare i bilen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning. Polis skriver en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.