Uppdaterad 07 juli 11:23

07 juli 08:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.28 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

01.03 en polispatrull träffade på en kvinna i Hejdegården, Linköping. Kvinnan, i 40-årsåldern misstänktes vara drogpåverkad varför hon fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

02.58 en polispatrull upptäckte en person som uppehöll sig intill ett tåg vid Norra Promennaden i Norrköping. Han försökte gömma sig när polisen närmade sig. När patrullen kontrollerade personen visade det sig att det var en man i 20-årsåldern som hade sprayfärg på sina kläder och han bar på sprayburkar. När tåget kontrollerades visade det sig att någon hade klottrat med samma kulör som i burkarna som mannen hade. Polisen fotograferade klottret och mannen/mannens kläder, sprayburkarna och mannens telefon togs i beslag och färgprov togs från tåget. mannen är nu misstänkt för skadegörelse men han frihetsberövades inte.

04.44 samtal kom till polisen om misstänkt inbrott på ett företag i Fiskeby. Polisen åkte till platsen och började undersöka och då visade det stämma att det varit inbrott. Någon eller några har tagit sig in i lokalerna och stulit en svart motorcykel av fabrikatet Harley-Davidson. Motorcykeln är efterlyst.

Uppdatering kl. 11.20: polisen har fått information om att den stulna motorcykeln har varit ute på vägarna och spaning har skett söder om Norrköping. Vid 11-tiden anträffade en polispatrull motorcykeln och en förare i Ringarum. Motorcykeln kommer att återlämnas till ägaren och föraren, en man i 60-årsåldern greps på platsen.

04.58 samtal till polisen om att en bilist kört in i en stolpe vid rondellen riksvägen - Finspångsvägen i Norrköping. En person var chockad. Polisen åkte till platsen och det finns ingen misstanke om brott. en stolpe med el skadades och felanmäldes till Norrköpings kommun.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.