07 juli 08:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, ingen har omhändertagits men en ha tagits med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

02.27 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Skrinnarvägen i Eskilstuna. Visade sig vara en bil som brann med öppna lågor. Polisen har påbörjat en utredning om skadegöresle genom brand. Ägaren har inte gått att nå.

02.44 i samband med att en polispatrull skulle stoppa en bilist på riksväg 53 vid Idbäcken i Nyköping bytte föraren och passageraren plats i bilen medan bilen fortfarande var i rullning. När bilen väl hade stannat kontrollerade båda personernas nykterhet och det visade sig att de båda var kraftigt berusade. Båda två, en kvinna i 60-årsåldern och en man som ännu inte är identifierad, togs med för provtagning och förhör, misstänkta för grovt rattfylleri. Kvinnan placerades i en arrest för tillnyktring innan hon släpps medan mannen blev gripen i väntan på identifiering.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.