Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 juli 14:50

07 juli 13:12, Trafikolycka, singel, Ljusdal

Lastbil med grisar i trafikolycka.

På länsväg 310 i Hamra har en lastbil med flera grisar i lasten vält och ligger upp och ner i ett dike. De första uppgifterna är att flera grisar har dött eller skadats i samband med olyckan, andra sitter instängda eller springer runt i närheten av olycksplatsen.  

Ingen person har skadats i samband med olyckan. Polisen är på plats för att hitta ett sätt att hjälpa grisarna, utreda händelsen och hantera trafiksituationen. 

Uppdatering 14:41

Arbete pågår fortsatt på platsen och kommer så göra en stund framöver. Bland annat har veterinär kontaktats för att bedöma grisarnas hälsa. Förbipasserande uppmanas till försiktighet då flera är inblandade i räddningsarbetet. 

Trafikolyckan ska ha inträffat på grund av att lastbilen med trailern väjt för en bilist som tog en kurva för snävt, vilket gjorde att lastbilen hamnade utanför vägbanan. Polisen har inte fått tag i bilisten. Föraren av lastbilen är inte misstänkt för något brott. 

Det är en trailer med grisar i som vält och nu ligger i diket.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.