Sök på polisen.se

07 juli 17:32, Sammanfattning kväll, Jämtlands län

Ett urval av kvällens händelser

15:07 - Ringa stöld. Centrala Östersund

Polis kallas till en butik med anledning av att en person försökt stjäla varor. Polis åker till platsen och skriver en anmälan samt håller förhör.

16:18 - Drograttfylleri. Rannåsen, Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 50-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Polis skriver en anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mannens bil tas i beslag enligt TBL 7§, (Lag om straff för vissa trafikbrott) för att förebygga fortsatt brottslighet.

17:44 Lugnt i länet

18:33 - Drograttfylleri. Torvalla, Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil som är belagd med brukandeförbud. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 50-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Polis skriver en anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. Mannens bil tas i beslag enligt TBL 7§, (Lag om straff för vissa trafikbrott) för att förebygga fortsatt brottslighet.

Sammanfattningsvis har det varit en kväll med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.