09 juli 05:34, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon. Dagens presstalesperson är Hans Lippens och i kväll tjänstgör Anna Göransson

Enligt vakthavande befälet i region väst har det varit en lugn polisiär natt.

 

Kl 00:59              Ale, inbrott / dieselstöld

Väktare och polis larmas till Knuts väg i Skepplanda där ett inbrottslarm har aktiverats pga av olovliga personer inne på ett område.  Det är enligt kamerabilderna tre alt fyra personer som bär med sig saker in på området som säljer fordon av olika slag. Det skulle kunna vara en pågående bränslestöld från parkerade fordon inne på området. När väktaren kommer till platsen avviker de misstänkta personerna från området. Polis ansluter till händelser och eftersök påbörja och en hundpatrull deltar i eftersöket. Tre personer kontrolleras i närområdet och de skulle eventuellt kunna kopplas till händelsen och en fjärde person anträffas efter en kort stund vid centrumet. Anmäla skrivs rörande dieselstöld.

 

Kl 00:10              Göteborg, cykelstöld

Vid Slottskogsgatan i Kungsladugård är det en kvinna i 25 års åldern som blir hotad med en skruvmejsel av en man som därefter tillgrep hennes cykel och avviker från platsen. Ingen gripen och anmälan skrivs.  Cykeln som gärningsmannen tillgrep ska vara en svart herrcykel av märket Cresent

 

kl 03:23              Borås, rattfylleri
En polispatrull stoppar och kontrollerar en bilförare vid trafikplts 88 Brämhultsmotet. Föraren misstänks rattfylleri och medtas för vidare undersökning.

Kl 03:33              Göteborg, personråd och misshandel

En målsägande i 25 års åldern har blivit slagen och sparkad  av för honom flera okända gärningspersoner på Järntorgsgatan/Pusterviksgatan. I samband med misshandeln / rånet blev han av med sin mobiltelefon . Målsägande är avförd med ambulans till sjukhus och skadeläget är oklart. Efter en polisinsats grips det tre personer i närområdet och målsägandes mobiltelefon anträffas på en av de gripna. Anmälan rån.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.