09 juli 08:13, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot fredagen har polisens regionledningscentral hanterat 28 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för fylleri.

-

03:40 Polisen larmades till ett byggföretag på Kjulavägen i Eskilstuna. Personal på företaget hade upptäckt ett inbrott. Okända gärningspersoner hade tagits sig in på företagets inhägnade område. När polisen kom till platsen fanns inga personer kvar. Det är oklart om någonting har stulits. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad och en brottsplatsundersökning har gjorts.

-

22:08 Polisen larmades till Prinsgatan i Katrineholm. En man i 20-årsåldern uppgav att han hade blivit rånad av okända gärningspersoner i en lägenhet. Mannen kunde ta sig ut från lägenheten och fick hjälp från förbipasserande att larma polis. Mannen fördes till sjukhus med ambulans med skador på överkroppen. Ytterliggare en skadad person kontaktade polisen och också han fördes till sjukhus med liknande skador. Lägenheten där rånet har skett har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Förutom att misshandla de två männen stal de teknikprylar från bostaden. Polisen har sökt efter gärningspersoner men i nuläget finns ännu ingen misstänkt.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.