09 juli 13:22, Sammanfattning vecka, Östhammar

Lite av senaste veckans anmälningar

Gimo: Polis kallas till en adress där det skall vara bråk. Det var två personer som av någon anledning var osams. Ärendet slutade med anmälningar om misshandel och skadegörelse, ingen av parterna vill dock delta i utredningen. Då den ena parten uppvisade tecken på narkotikapåverkan skrevs även anmälan om ringa narkotikabrott.
Anmälan om ofredande då en kvinna blev stoppad på sin cykel av en äldre man som frågade om hon ville följa med ut på en åker för att denne ville visa något. Kvinnan ville dock inte det utan cyklade vidare till sitt jobb.
Öregrund: En (för) ung person försökte med sin kusins körkort få komma in på en av krogarna. En ordningsvakt såg att det inte var samma person som på körkortet och tillkallade polis. Anmälan om missbruk av urkund.
En anmälan om misshandel då målsäganden blev slagen i ansiktet av en okänd person i samband med att han stod och pratade med några tjejer.
Anmälan om skadegörelse på en båt då okänd har krossat en ruta på målsägandens båt.
Österbybruk: Anmälan om framkallande av fara för annan och ofredande mot grupp då det anmälts att man från en skjutbana skjutit mot mål uppställda i riktning mot bostadshus. Boende i området har blivit störda av smällarna, men ingen har blivit skadad.
Anmälan om att okänd person har utfört skadegörelse genom att elda på mattan under gungorna, klippt av rep till gungorna samt slagit sönder lampkupor vid Österbyskola.
Okänd person har låtit sin hund bita på lekutrustning (trampor till karusell) vid en förskola, anmälan om skadegörelse upprättad.
Östhammar: Anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter då en hund blivit attackerad av en lösspringande hund och blivit biten så att den måste uppsöka veterinär.
En yngling kontrollerades av polispatrull och kom att misstänkas för att vara narkotikapåverkad. Anmälan om ringa narkotikabrott, eget brukande, samt att vederbörande fick lämna urinprov.
Smitning från parkeringsskada där en bil fått skador från annan bil då den stått parkerad. Anmälan upprättad.
Anmälan om att en postlåda tillgripits.
Ett barn blev lättare påkört vid ett övergångsställe då det skulle gå över vägen med sin far. En lastbil kom körande och tvärbromsade men hann inte stanna, fadern försökte dra undan pojken men hann inte riktigt. Lastbilen touchade till pojken som ramlade omkull. Inga större skador mer än skrapsår. Anmälan om vårdslöshet i trafik.
Viltolyckor: Fem viltolyckor vara 4 med rådjur och en med älg.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.