09 juli 16:35, Sammanfattning kväll, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

16:35 - Lugn start på kvällen

16:37 - Trafikbrott. Morö Backe, Skellefteå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen visar det sig att föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort. Polis skriver en anmälan gällande grov olovlig körning, håller förhör och tar bilen i beslag för att förebygga fortsatt brottslighet enligt TBL 7§.

16:48 - Drograttfylleri. Vitberget, Skellefteå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en kvinna i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika och även saknar körkort. Kvinnan medtas till provtagning och förhörs. Polis skriver anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och innehav samt grov olovlig körning.

17:50 - Trafikbrott. Umeå

Polis stoppar och kontrollerar en lastbil. Bedömningen vid kontrollen är att lastbilen har framförts på ett vårdslöst sätt. Polis skriver en anmälan gällande vårdslöshet i trafik.

Sammanfattningsvis en kväll med normal arbetsbelastning i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.