Uppdaterad 09 juli 20:58

09 juli 18:18, Trafikolycka, Ulricehamn

Lastbil och personbil som kolliderat, väg 40.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till väg 40, där en lastbil och en personbil kolliderat, riktning mot Jönköping. Skadeläget är okänt.

Uppdatering 18.45 Det är en personbil som kört in i en annan, stillastående personbil. Räddningsarbete pågår på olycksplatsen. Väg 40 är avstängd för trafik, enligt prognos fram till klockan 20.

19.20 Östergående riktning är fortsatt avstängd för trafik.

19.40 Bärgning pågår på platsen. Det är en lastbil och en personbil inblandade i olyckan.

19.46 En person är förd med ambulanshelikopter till sjukhus. Polis arbetar med att leda om trafiken förbi olycksplatsen.

20.50 Vägen är åter öppen för trafik.

20.52 Personbilen är tagen i beslag av polis för kommande trafikutredning, så även delar av lastbilens färdskrivare. Olyckan uppges ha inträffat i samband med att personbilen kört in i en stillastående lastbil. Det är en allvarlig olycka, men det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget för den man, föraren av personbilen, som fördes till sjukhus.

Det finns ingen ytterligare information att lämna om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.