Uppdaterad 01 juni 06:18

01 juni 01:02, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:18 Räddningsinsats, Tjautjas Gällivare

Efter att det inkom larm om att två personer var försvunna och det fanns misstanke om att de gått igenom isen med skoter påbörjades en större räddningsinsats i Tjautjas. Till platsen kallades polis, ambulans räddningstjänst, fjällräddare och helikopter för att påbörja sökandet och räddningsinsats. Efter att resurserna letat i cirka en timme påträffades personerna i skogen gåendes mot Tjautjas. Försvårande omständighet var att de kört igenom isen med skotern på grunt vatten men tagit sig upp på land. Vaken hittades under räddningsinsatsen och därför befarades även drunkningstillbud. Bägge männen är vid god vigör och tillsammans med anhöriga.

05:13 Brand i restaurangbyggnad, centrala Boden

Patruller larmades till en brand på en restaurang i Boden. Branden misstänks initialt vara anlagd och själva branden var koncentrerad till utsidan av fastigheten. En person har gripits misstänkt för motrdbrand efter en stunds sökande i närområdet. En patrull åkte till fastigheten för brottsplatsundersökning och förhör. Utredningsarbete pågår.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.