01 juni 06:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Inga allvarliga brott eller andra händelser har kommit till polisens kännedom. Ingen person har gripits misstänkt för brott. Fem personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.04 Polis larmades med anledning av ett inbrott på en skola i Linghem, Linköping. Polis och väktare åkte till platsen. När polis kom fram konstaterades att det fanns brytmärken på en dörr och att någon varit inne i byggnaden. Ingen misstänkt fanns kvar på platsen och ingenting verkade ha stulits. Polisen har upprättat en anmälan om olaga intrång.

00.46 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en butik i Krokek, Norrköping. Polis åkte till platsen och tillsammans med väktare söktes lokalen igenom. En brottsplatsundersökning har genomförts och en anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Det är i nuläget oklart exakt vad som har stulits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.