Sök på polisen.se

01 juni 06:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Inga allvarliga brott eller andra händelser har kommit till polisens kännedom. Ingen person har gripits misstänkt för brott. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

02.52 Polisen tog emot ett samtal från en kvinna i Eskilstuna. Kvinnan, som är i 75-årsåldern hade fått ett telefonsamtal från en person som påstod sig vara polis och skulle meddela att kvinnans som varit med om en trafikolycka. Kvinnan skulle intyga att hon var hans mamma genom att identifiera sig med bank-id. Kvinnan blev misstänksam och loggade inte in på sitt bank-id. Polisen har varit hos kvinnan och upprättat en anmälan om bedrägeri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.