Uppdaterad 01 juni 10:56

01 juni 10:11, Brand, Umeå

Larm om brand vid uteplats i Umeå.

Polisen har fått ett larm om en brand vid en uteplats på Östra Ersboda. Branden kan snabbt släckas. Det finns ingen uppgift om att någon person har kommit till skada. 

Polisen är på plats. 

Uppdatering 10:43:

– Polisen har upprättat en anmälan gällande branden då vi inte tror att den har startat av naturliga orsaker. Den initiala bedömningen är att branden har orsakats av mänskligt oaktsamt beteende. Den kan ha startat av en cigarettfimp, men den kan också ha orsakats av något annat, säger Mats Bruhn, polisens jourhavande förundersökningsledare i Västerbotten.

Anmälan rubriceras allmänfarlig vårdslöshet genom att någon oaktsamt har hanterat brännbart material. 

Polisen vill uppmana allmänheten att iaktta försiktighet då det råder risk för gräsbrand längs kusten både i Västerbotten och Västernorrland. 

Risk för gräsbrand utfärdas under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.