10 juni 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits, sex personer har omhändertagits för fylleri, rattfylleri, narkotikapåverkan och psykisk ohälsa.

00.02 Det kom larm om en brinnande bil på Bäckgatan i Norrköping. Ett vittne såg en person springa från platsen. Ytterligare en bil intill fick skador. Polis var på plats och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

01.46 Polisen fick samtal om någon som verkade göra inbrott i en lokal på Västgötegatan i Norrköping. Vittnet såg en person som lämnade på cykel. Polis kom till platsen och kunde konstatera att någon hade slagit sönder rutan till entrédörren och ytterligare en ruta till ett kontor längre in i lokalen. Det är oklart om något hade stulits. Polisen sökte i området men kunde inte hitta någon misstänkt. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.

02.02 Det kom larm om en brinnande bil intill ett garage på Rydsvägen i Linköping. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen misstänkt fanns på platsen.

02.21 Det kom larm om brand i en garagelänga på Rydsvägen i Linköping. Räddningstjänst och polis åkte till platsen. Längan blev kraftigt skadad och sex fordon blev skadade i olika omfattning, inklusive en motorcykel. Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om mordbrand.

04.30 Polisen kontaktades av väktare efter att det hade gått ett inbrottslarm på ett företag i området Risängen i Norrköping. En ruta till entrédörren var krossad. Polis kom dit, men någon misstänkt kunde inte hittas. Det är oklart vad som kan ha stulits. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott. 

04.51 Polisen fick larm om att en man skulle ha blivit rånad i Skäggetorp, Linköping. Polis åkte dit. Detta skulle ha hänt någon halvtimme tidigare. Två maskerade män ska under hot med ett tillhygge ha tvingat mannen att ta ut pengar från en bankomat. Polisen tog uppgifter för en anmälan om rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.