12 juni 07:07, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har heller fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.16 samtal till polisen om en händelse i Anderstorp. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. En person, man i 25-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans på grund av sårskador i en hand. Tre personer är både misstänkta för misshandel och målsägare i misshandel. En man i 25-årsåldern greps för grov misshandel mot den som fördes till sjukhus. Mannen blev senare anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Polisen ska nu försöka utreda vad som kan ha hänt.

00.24 SOS-larm till polisen om brand utomhus i Gislaved. Det visade sig vara två bilar som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

02.02 samtal till polisen om inbrottslarm i ett bostadshus i Värnamo. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott eftersom någon misstänks ha tagit sig in genom ett fönster. Det är ännu oklart vad som stulits, de boende i huset har inte gått att nå.

05.16 samtal till polisen om en kapellskärning vid Hyltena rastplats, Barnarp där en lastbil utsatts för stöld. Polisen åkte till platsen med två patruller, vara en hundpatrull som spårade utan resultat. Fem kartonger med okänt gods saknas från lastbilsflaket. Polisen har påbörjat en utredning om stöld. Det finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.