12 juni 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.58 en polispatrull träffade på en person på länsväg 206 i Mjölby. Det var en man i 35-årsåldern som verkade drogpåverkad och han fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

01.44 samtal till polisen om att ett inbrott hade upptäckts på Kyrkängsvägen i Valdemarsvik. Det visade sig att någon hade krossat en glasruta och det är oklart om någon har varit inne i lokalen, som är en beninmack. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och platsen har spärrats av inför en kommande brottsplatsundersökning. Oklart om något har stulits.

03.11 SOS-larm till polisen om brand i en verkstadslokal på Hans Meijers väg i Linköping. Hela byggnades har rökskadats men ingen person är skadad. Det finns ingen misstanke om brott.

05.31 samtal till polisen om en gående på E4 norr om Norrköping. Polisen åkte till platsen  och träffade på en misstänkt påverkad man i 35-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.