12 juni 07:07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.17 SOS-larm till polisen om brand på Tängstavägen i Nyköping. Det visade sig vara en förskolebyggnad som brann. Branden var fullt utvecklad när polisen kom till platsen. Polisen misstänker att branden är anlagd och en utredning om mordbrand har inletts. Polisen söker efter vittnen som kan ha gjort iakttagelser i närområdet. Tipsa i så falll polisen på 114 14.

02.03 samtal till polisen om att ett inbrott upptäckts i en kiosk i Hälleforsnärs. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Det som stulits är bland annat glass till ett ännu okänt värde. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

04.09 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 55 i Flen. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en motorcyklist som krockat med ett rådjur. En man i 55-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans, troligen inte allvarligt skadad. Rådjuret låg kvar och led varför det avlivades av polisen. Det finns ingen misstanke om brott.

04.20 SOS-larm till polisen om trafikolycka på E4 Påljungshage, Nyköping. Det visade sig vara en bilist som voltat med bilen. E4 var avstängd en tid i norrgående körriktning och bilen bärgades. En passagerare fördes till sjukhus med sannolikt lindriga skador. Det finns ingen misstanke om brott. Vid 05.30-tiden kunde trafiken passera i ett körfält.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.