12 juni 13:00, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan

Lite av senaste veckans anmälningar
Alunda: Anmälan om djurplågeri genom att någon fört in en pinne i ändtarmen på en katt. Försökt till stöld anmält då det uppmärksammats på övervakningskamera att en person varit fram till ett förråd och micklat med hänglåset. Anmälan om tillgrepp av en flytbrygga, delar av badbrygga lossågade och bortforslade. Anmälan om stöld av två mountainbikes.
Gimo: En person har tillgripit gods och utfört skadegörelse genom att öppna förpackningar på annat gods i en affär i Gimo, anmälan upprättad. Anmälan om misshandel där två gärningsmän misshandlar målsägande med slag och sparkar. Okänd person har ristat på målsägandens bil, anmälan om skadegörelse upprättad. Anmälan om parkeringsskada där okänd har orsakat skada på målsägandens bil, troligen genom att slå upp bildörren på den, då den stått parkerad.
Hargshamn: En anmälan om inbrott i ett förråd på en fritidsfastighet där en cykel tillgreps.
Öregrund: Okänd person har krossat glaset i ett fönster på en lada, glaset har sedan lagt i en foderhäck där får ätit. Anmälan om skadegörelse upprättad. Vid två tillfällen påträffade polis personer som uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan, personerna fick lämna urinprov och anmälan om ringa narkotikabrott, eget brukande upprättades. En mobiltelefon anmäldes som stulen på lördagsnatten, okänd person har på okänt sätt tillgripit målsägandens mobil.
Österbybruk: Anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter då målsäganden blivit biten av en hund då denne mötte hunden och dess ägare på promenad. Anmälan om klotter på Österbyskola, okänd har klottrat med svartspritpenna, anmälan om skadegörelse upprättad.
Östhammar: Anmälan om inbrott i villa genom tt okänd gärningsman tagit bort ett vönster via verandan och sedan tillgripit gods. Anmälan där gärningsmannen försökt ta sig in i en bostad men handtaget till altan dörren har gått sönder och gärningsmannen kom inte in. Okänd person har brutit sig in i ett båthus och tillgripit en utombordmotor, anmälan upprättad.
Viltolyckor: Åter en som kört på vilt och inte anmält in det till polisen i tid, anmälan om smitning enligt jaktlagen. Tio viltolyckor med rådjur.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.