12 juni 13:35, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - En sammanfattning av händelser i Knivsta fredag 5/6 – fredag 12/6 med fokus på våld i nära relation.

Från fredag 5/6 till fredag förmiddag 12/6 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 89 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. 16 stycken av dessa handlade om att polisen rapporterat någon för trafikbrott och 15 stycken handlade om påkörda djur och/eller djur i nära anslutning till vägen. 25 HR handlar om en kontroll av ett fordon eller en person.

Våld i nära relation

Under veckan har det registrerats sex HR kopplade till bråk/misshandel varav alla utom ett hände i hemmet. När en person som påstår att dem älskar dig faktiskt slår dig så bör man överväga om det verkligen är kärlek det handlar om. Det finns hjälp att få om någon i din familj slår och/eller hotar dig och du vill lämna relationen.

På polisens hemsida kan du läsa mer om vilken hjälp som finns och vad som är bra att tänka på vid brott i nära relation: https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/brott-i-nara-relation/ och under fliken ”Här får du stöd och hjälp” till höger på sidan kan man läsa mer om var du kan vända dig för hjälp (scrolla längst ner på sidan för länkar till olika hjälporganisationer). Ett bra nummer att komma ihåg är Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50 och nödnummer 112 vid akuta situationer.

Försvunnen person och självmordsförsök

Om en person försvinner kan polisen kopplas in, likaså om en person är suicid (självmordsbenägen). I veckan har polisen fått in tre ärenden gällande försvunna personer och två ärenden gällande självmordsförsök. När polisen letar efter folk används ibland helikoptern vilket skedde i veckan.

Psykisk ohälsa blir allt vanligare i samhället och ett viktigt ämne att prata om. Pratar ni om hur ni mår där hemma?

Utdrag av händelser i veckan

11/6 – Under förmidagen har någon brutit sig in i en bostad i Östuna och stulit gods.

11/6 kl. 00:14 - Ungdomar med motorfordon spelade högmusik i Ar.

9/6 kl. 20.28 - Ett samtal till regionledningscentralen (RLC) om en Moped som kör fort i området vid Särstabadet samt att en grupp ungdomar med Systembolagskassar var på väg mot badet.

8/6 kl. 21.50 - Ungdomar som kör runt på gräsmattan utanför Adolfsbergsskolan med A-traktorer och mopeder.

7/6 kl. 03.28 - En privatperson ringer polisen om en lastbil i Knivsta på länsväg 1060 som drar ett släp med en container som privatpersonen tror har stulits från det företag där personen jobbar.
En patrull kontrollerar ekipaget som parkerat på en p-ficka. I lastbilen finns tre män i åldrarna 35 till 40. De tre männen kontrolleras och hörs om varför de är ute och åker lastbil mitt i natten. Polisen tar lastbilen i beslag.

Anmäla brott eller tipsa polisen

För att anmäla ett brott eller tipsa polisen: ring 114 14 alternativt polisens hemsida.

Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.