12 juni 21:36, Rån, Jönköping

Två män rånade på mobiltelefoner.

20.26 Polisen fick samtal om ett rån på Västra Storgatan i Jönköping, nära korsningen med Junegatan. Två killar och en tjej skulle ha hotat två män och fått med sig värdesaker. Någon av de misstänkta ska ha hotat med ett tillhygge. De hade sedan gått vidare mot kyrkogården. Polisen skickade flera patruller till området.

20.33 Polis på plats.

21.15 Polisen har sökt efter de misstänkta utan framgång. Den som har sett något eller har annan information om rånet bör ringa polisen på 114 14 eller lämna tips på polisen.se. Det är oklart i vilken utsträckning de tre misstänkta var aktiva vid rånet.

Ingen av de drabbade blev allvarligt skadad fysiskt. Det var två män i 30- och 35-årsåldern. De misstänkta ska ha kommit över två mobiltelefoner och en väska. Polisen skriver en anmälan om rån, alternativt grovt rån, samt olaga hot.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.