Uppdaterad 13 juni 08:20

13 juni 02:13, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser.

22:32 Misshandel, centrala Skellefteå

En man i 55 års åldern har gripits efter att han misshandlat och hotat en kvinna i centrala Skellefteå. Mannen var så pass berusad att han är inlagd för tillnyktring. Förhör med kvinnan har hållits. Det är oklart om mannen och kvinnan har en relation till varandra.

22:41 Skadegörelse, Rundvik

Patrull skickades till Rundvik efter samtal om att en man i 25 års åldern hade hoppat sönder anmälaren bil och framrutan gått sönder. Initialt var det mycket upprörda känslor på platsen. Patrullen kunde lugna ner situationen och lämnade med anmälan skadegörelse.

00:06 Narkotikabrott Teg, Umeå

Vid påträffande av en man i 20-25 års åldern uppstod misstanke om att han var narkotikapåverkad. Vid kontroll påträffades misstänkt narkotika på mannen. Provtagning och förhör har gjorts med mannen. Det fattades beslut om husrannsakan i mannens bostad där mer misstänkt narkotika påträffades. Patrullen skrev anmälan narkotikabrott eget bruk och innehav.

00:32 Sexuellt ofredande, Lycksele

Patrull skickades till en kvinna som blivit sexuellt ofredad av okänd gärningsman i centrala Lycksele. Patrullen som skickades till platsen tog upp anmälan och förhör. Patruller letade efter gärningsmannen i området, dock utan resultat.

00:55 Stöld inbrott, Skellefteåhamn.

Patrull och hundpatrull skickades till Skellefteåhamn efter samtal om att okänd gärningsman försökte bryta sig in i en husvagn med tillhygge. Då patrullerna kom till platsen hade gärningsmannen lämnat. Hundpatrullen följde ett spår som dock troligen gått till en bil som lämnat. Patrullen gjorde en spårsäkring på platsen och upprättade anmälan försök till inbrott. 

01:35 Misshandel, Skellefteå

Patrull skickades till en misshandel i Skellefteå där en man i 30 års åldern misshandlat en annan man i samma ålder. Då patrullen kom till plasten hade situationen lugnt ned sig och de bägge parterna separerades. Anmälan misshandel upprättades.

04:00 Vidare sammanfattning kommer att ske via kommunikationsansvarig under morgonen efter kl 07:00, detta på grund av hög arbetsbeslatning

 

Uppdatering klockan 08:20 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

00:22 Trafikolycka, Norsjö
Polisen larmas om en olycka med en fyrhjuling söder om Norsjö. Föraren, en man, har förts till sjukvård med ambulanshelikopter. För frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. Polis har varit på plats. I nuläget finns inga fler uppgifter i ärendet. 

03:01 Misshandel, Vännäs
Polisen kontaktas angående en misshandel i Vännäs tätort. En ung kvinna ska ha blivit misshandlad och ofredad av flera personer. Polisen har varit på plats och hållit förhör med kvinnan. Anmälan gällande misshandel och ofredande upprättas. 

04:33 Misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till en adress på Morö Backe med anledning av ett bråk. En kvinna misstänks för misshandel och skadegörelse efter att ha misshandlat en annan kvinna och slagit sönder saker i bostaden. Anmälan upprättas och kvinnan avvisas från platsen. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.